Популярният актьор Георги Стайков е получил инвалидна си пенсия за

...
 Популярният актьор Георги Стайков е получил инвалидна си пенсия за
Коментари Харесай

Георги Стайков: Ако социалните не ми изплатят 126 лв., ще обърна света!

 Популярният артист Георги Стайков е получил инвалидна си пенсия за януари, февруари и март, само че е в очакване на 126 лева от общественото подкрепяне, които би трябвало да му преведат до 10 май за трите месеца – февруари, март и април.

„ Докога непрестанно ще се молим, ние с ТЕЛК, които нямаме опция да работим и изкарваме пари, а разчитаме на инвалидни пенсии и помощи от страната? Хайде аз съм известен и ми се чува думата, а хората които не са известни какво вършат, по какъв начин оцеляват? Ами в случай че нямат близки, които да се грижат за тях, какво се случва? “, пита кино легендата и се закани, че в случай че до 10-о число на месеца не му преведат полагащите му се пари ще обърне земята и в случай че се наложи, отново ще пусне иск против страната в Страсбург.

Това е безспорен геноцид по отношение на инвалидите . За някои хора тези пари са единственото, на които разчитат. Ако не могат да си покриват сметките, в случай че не си платят тока, телефона, в случай че нямат пари за медикаменти, по какъв начин ще живеят хората? “, пали си артистът.

Вече четвърта година обичаният от няколко генерации артист се бори с множествена склероза и живее съвсем монашески в жилището си до бургаския спектакъл написа „ България Днес “.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР